fredag 29 augusti 2014

Stjärnfall och mystiska blink

Förra helgen. Då var jag på kräftskiva hos bästis. Det var så himla kul. Alla som var där är verkligen sjukt härliga människor. Så öppna och måna om att alla har det bra. Generösa, fast inte på ett materiellt sätt.
Det var en stjärnklar kväll/natt. Vi var ute hela tiden. Så mysigt att bara stå där på gräsmattan och glo på himlen, jag såg minst sex stjärnfall, mäktigt. Man kunde dansa "ful-dans". Eller smyga på paret som grälade under äppelträdet. Vi färgade "Hadde"s hår rosa...  Jag försökte mej på att vara lite vis inom kärleksproblem med W, jag kände att ingen av oss blev klokare efteråt.
Och framförallt åt vi ju kräftor tills magarna stod rätt ut.

När vi var där ute på gräsmattan blinkade det till rätt som det var på himlen. Först var det bara ett par personer som såg detta. "DET BLIXTRAR"!!. Alla bara "Öh, nej, det är ju stjärnklart. Har du slagit i huvudet eller?"- Typ... Sen var vi bara fler och fler som såg dessa blixtrarna. Eller det var ju bara blink som om det skulle ha varit från blixtrar. Kom från olika håll. Det höll på så hela kvällen, från det att det mörknade på tills jag gick hem å la mej vid tre. (Det höll säkert på längre men det såg ju inte jag.). Vad det var? Åskoväder låååångt bort? Vi såg inga moln någonstans. Detta märkliga blink såg jag även kvällen efter, men då såg jag att det var åskmoln lång bort i horisonten och att det blixtrade kraftigt och det lös upp himlen. Ännu märkligare är att dessa blixtar inte reggades på någon åskradar. . .
I alla fall, en kväll att minnas. Och jag hoppas jag får träffa dessa härliga människor snart igen.

Inga kommentarer: